Transfernieuws

FC Groningen betaalt transfersom: Ajax-verdediger definitief overgenomen

FC Groningen betaalt transfersom: Ajax-verdediger definitief overgenomen

17-06-2022 17:01 Laatste update: 17:08

Het bijzonder bedrijvige FC Groningen heeft opnieuw transfernieuws: talent Liam van Gelderen (21) is overgenomen van Ajax. De rechtervleugelverdediger ondertekent een contract tot medio 2026 bij de Trots van het Noorden.

Via de officiële kanalen laten de Groningers weten een transfersom te betalen voor Van Gelderen. Over de hoogte van het bedrag doet de club geen uitlatingen. Het contract van de rechtsback liep bij de Amsterdammers nog door tot medio 2023. 

Zijn debuut in Ajax 1 maakte hij afgelopen seizoen tegen NEC. Ook tegen Vitesse maakte de jongeling speelminuten. "Er was behoorlijk wat concurrentie en belangstelling voor Liam", zegt Mark-Jan Fledderus. Volgens de technisch directeur wordt Van Gelderen al langere tijd gevolgd. "Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn. Daar zijn inmiddels genoeg voorbeelden van."

"Hij is een speler met de potentie om zich op termijn te kunnen doorontwikkelen, maar Liam is nog jong en laten we dus bij het begin beginnen. Dan gaan we vervolgens zien wat er daarna in de toekomst wellicht mogelijk is." Van Gelderen werkte voornamelijk zijn wedstrijden af voor Jong Ajax. Op 25 maart 2019 debuteerde hij in de Keuken Kampioen Divisie voor het beloftenelftal. In totaal werkte hij 58 wedstrijden af waarin hij twee assists gaf en evenzo vaak scoorde. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!