Nieuws

SC Cambuur heeft nieuws: 'Met nieuw stadion enorme potentie van de club vervullen'

SC Cambuur heeft nieuws: 'Met nieuw stadion enorme potentie van de club vervullen'

17-06-2022 16:31

Groot nieuws uit Leeuwarden: de bouw van het nieuwe stadion van SC Cambuur begint begin juli. Dat bevestigt de Friese club vrijdag via de officiële kanalen.

De plannen voor een verhuizing stonden al langer gepland, maar de bouw was nog altijd niet begonnen. Daar komt binnenkort dus verandering in. "Het is fantastisch dat de bouw na een lang en intensief traject nu dan echt gaat beginnen", reageert Ard de Graaf op de clubsite namens de Leeuwarders.

De algemeen directeur rept over een 'historisch moment' en de aftrap van een 'nieuw tijdperk'. "Met het nieuwe stadion kunnen we eindelijk de enorme potentie van onze club gaan vervullen en krijgen onze supporters en sponsoren het stadion dat ze verdienen. Cambuur komt er nu echt aan."

Het nieuwe onderkomen gaat de naam 'Cambuur Stadion' dragen en wordt gebouwd ten westen van Leeuwarden. Onder meer een ROC-school en commerciële ruimtes zullen eveneens huisvesten in de nieuwe voetbalarena. Het stadion wordt gebouwd bij het WTC en de Elfstedenhal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!