Nieuws

Verbazing overheerst bij Jans: 'Had echt geen idee dat dit ging gebeuren'

Verbazing overheerst bij Jans: 'Had echt geen idee dat dit ging gebeuren'

17-06-2022 16:21

Vrijdagochtend stond FC Twente voor het eerst op het veld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij ontbrak Andries Ulderink: de assistent-trainer vertrok onlangs naar Royal Antwerp FC. Ron Jans baalt van het vertrek van zijn rechterhand, alhoewel hij benadrukt dat het duo goed overweg kon met elkaar.

Ulderink zorgde verbazing door zijn contract bij FC Twente te beëindigen wegens 'een verschil van inzicht'. Niet veel later tekende hij een contract bij het hyperambitieuze Antwerp van technisch directeur Marc Overmars. Bij die ploeg wordt hij de assistent van de onlangs aangestelde Mark van Bommel. "Ik had echt geen idee dat dit ging gebeuren", reageert Jans bij TC/Tubantia.

Het verschil van inzicht was volgens de oefenmeester dan ook verre van problematisch. "Ik heb er vorig seizoen juist van genoten dat de technische staf heel verschillend was. Het begon steeds beter te lopen en daar speelde Andries ook een belangrijke rol in. Dat hij dan ineens vertrekt was wel even slikken. Ik wilde graag verder met hem ondanks de meningsverschillen. Ik vind hem namelijk een echte vakman. We hebben elkaar ook zeker niet de tent uitgevochten."

Toch bewaart Jans vooral goede herinneringen aan de tijd dat hij met Ulderink samenwerkte. "Als Andries hier echt niet gelukkig was, dan is het natuurlijk een erg logische beslissing", aldus de oefenmeester. Woensdag bevestigden de Tukkers dat Adrie Bogers de vervanger is van de vertrokken assistent.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!