Transfernieuws

Brama tekent voor veertiende seizoen bij Twente: 'Maken een grote groei door'

Brama tekent voor veertiende seizoen bij Twente: 'Maken een grote groei door'

17-06-2022 13:43 Laatste update: 13:51

Wout Brama heeft officieel zijn contract bij FC Twente met één seizoen verlengd. De 35-jarige middenvelder, die FC Twente ademt en leeft, gaat daarmee zijn veertiende seizoen tegemoet in het rode shirt. 

Dat laat FC Twente weten in een statement over de financiële situatie en de eerste selectie. De ploeg begon vrijdagochtend al aan de eerste training van het nieuwe seizoen en is daarmee de eerste club in de Eredivisie die het trainen weer oppakt. 'We hebben met Wout Brama overeenstemming over een nieuw contract bij de club. Dat zal komende week definitief worden afgerond', valt te lezen op de clubwebsite. Manfred Ugalde wordt ook opnieuw gehuurd en Kamohelo Mokotjo traint met de selectie mee om zijn fitheid op peil te houden. 

Twente beleefde een waanzinnig seizoen en dat is terug te zien in de cijfers. 'Komend seizoen werken we bij FC Twente met een begroting van € 30 miljoen. Ten opzichte van het afgelopen seizoen is dat een toename van bijna € 5 miljoen. Een mooi resultaat dat gerealiseerd wordt door de sportieve successen die werken als een vliegwiel voor de hele club.'

De club heeft ruim 22.000 seizoenskaarten verkocht en dat is een record voor de club. Toch schuilt er een kleine waarschuwing in het bericht. 'Het succes van vorig seizoen heeft voor veel aantrekkingskracht en enthousiasme gezorgd, maar laten we wel realistisch blijven en niet te hard van stapel lopen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!