Nieuws

Cultheld blikt terug op dertigste landstitel: 'Dat 'pizzaaaa' begon bij Ajax'

Cultheld blikt terug op dertigste landstitel: 'Dat 'pizzaaaa' begon bij Ajax'

17-06-2022 12:45

Jeroen Verhoeven behaalde met Ajax de derde ster, maar stond vooral bekend om zijn postuur. De oud-doelman werd een geliefd figuur in Amsterdam en haalt herinneringen op over de dertigste landstitel in Amsterdam. 

Verhoeven blikt terug in een uitgebreid interview met Ajax, dat te lezen is op de clubwebsite. "Ik zie er niet uit als een normale profvoetballer, ik ben twee meter en dik honderd kilo. Dan weet je dat je opvalt." Bij Verhoeven denkt man gauw aan het publiek dat 'pizzaaa!' scandeerde bij elke doeltrap van de sluitpost. "We deden volgens mij een wedstrijd pizza's eten en in Sardinië hadden ze de mooiste pizza's. Iedereen legde geld in om pizza's te eten en dat kan ik wel", lacht Verhoeven. "Ik heb erom moeten lachen en niet om moeten huilen", zegt Verhoeven over de leuzen van het publiek. 

De oud-speler denkt nog vaak terug aan de dag dat de dertigste landstitel werd behaald. "Op de laatste speeldag, in die sfeer, de derde ster. Daar is een boek geschreven dat nooit meer op die manier zal worden opgetekend. Het staat buiten kijf dat dat de mooiste is die ik heb meegemaakt", besluit Verhoeven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!