Nieuws

FC Groningen verbaasd door conceptschema Eredivisie: 'Vraag het de clubs dan niet'

FC Groningen verbaasd door conceptschema Eredivisie: 'Vraag het de clubs dan niet'

17-06-2022 12:30

FC Groningen heeft met verbazing kennis genomen van het speelschema-concept dat de KNVB heeft gepubliceerd. De Trots van het Noorden gaf aan het liefst om 14.30 uur de thuiswedstrijden te spelen, maar daar heeft de KNVB vrijwel geen gehoor aan gegeven. 

FC Groningen laat via de officiële kanalen weten zeer verbaasd te zijn over de tijdstippen die de KNVB heeft uitgekozen. Ruim zeventig procent van de Groningse achterban wilde het liefst de thuiswedstrijden om 14.30 uur laten beginnen, dus dat is het tijdstip dat FC Groningen doorgaf aan de KNVB. In de eerste veertien speelronden wordt er echter geen enkele keer op dit tijdstip gespeeld. 

Technisch directeur Wouter Gudde spreekt zijn verbazing uit dat er geen rekening is gehouden met Groningen. "Ik snap dat het geen eenvoudige puzzel is, die moet worden gelegd met alle wensen en voorkeuren van de clubs. Maar áls ons wordt gevraagd een voorkeur door te geven en het resultaat ervan is dat we het núl keer terugzien in het speelschema, dan verbaast ons dit enorm. Vraag de clubs dan niet nar een voorkeur en dan zien we wel wat eruit komt rollen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!