Atlético krijgt twee penalty's tegen en laat dure punten liggen tegen nummer 19

29-10-2021 09:28

Atlético Madrid moet alle zeilen bijzetten om zijn vorig seizoen veroverde Primera División-titel te kunnen prolongeren. Los Roijblancos hebben na tien speelrondes al elf verliespunten: donderdagavond ging het in extremis mis tegen Levante.

De wedstrijd begon nog voortvarend voor de ploeg van Diego Simeone. Antoine Griezmann zette na een klein kwartier een aanval op, kwam zelf in scoringspositie en kopte zijn eerste competitiegoal van het seizoen binnen: 0-1. Atlético kreeg kort voor rust echter een penalty tegen, nadat de meeverdedigende Luis Suárez een lichte overtreding op Rúben Vezo maakte. Enis Bardhi tekende vanaf de penaltystip de 1-1 aan.

Atlético had even de tijd nodig om van de schrik te bekomen, maar leek de wedstrijd in het slotkwartier alsnog naar zich toe te trekken, na een Argentijns-Braziliaanse combinatie. Rodrigo De Paul bediende Matheus Cunha, die de 1-2 aantekende. In de slotfase kwam de wedstrijd echter volledig op zijn kop te staan. Atlético-trainer Diego Simeone werd naar de tribune gestuurd en de VAR nam een handsbal van Renan Lodi waar. Bardhi nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid en passeerde Jan Oblak voor een tweede keer: 2-2.

De wedstrijd werd met tien minuten verlengd en Levante-verdediger Róber Pier liep nog tegen twee gele kaarten aan, maar Las Granotas hielden stand. Atlético blijft na het puntenverlies tegen de nummer voorlaatst steken op de zesde plek, op vijf punten van koploper Real Sociedad.