Wedstrijdverslag

Bekerstunt in Waalwijk: RKC B zet A-ploeg van Willem II met grote cijfers te kijk

Bekerstunt in Waalwijk: RKC B zet A-ploeg van Willem II met grote cijfers te kijk

29-10-2021 09:11

RKC Waalwijk heeft het deelnemersveld in de tweede ronde van de KNVB Beker compleet gemaakt. De nummer veertien van de Eredivisie trad met een B-team aan tegen streekrivaal Willem II, maar walste verrassenderwijs over De Tricolores heen.

De nummer vijf van de Eredivisie speelde namelijk wél met zijn sterkste opstelling, maar kwam na een klein half uur op achterstand. Na geklungel van Leeroy Owusu nam RKC over en tikte Iliass Bel Hassani op aangeven van Lennerd Daneels de 1-0 binnen.

Willem II kon de draad niet oppikken en kreeg vlak na rust ook de 2-0 om de oren. Finn Stokkers ontsnapte aan de aandacht van de Tilburgse defensie, omspeelde Timon Wellenreuther en rondde af. Doelman Issam El Maach hield Mats Köhlert nog van de aansluitingstreffer af en RKC counterde ook nog naar 3-0. Yassin Oukili werd de diepte in gestuurd en behield het overzicht, invaller Saïd Bakari verschalkte Wellenreuther in de korte hoek.

RKC en SC Cambuur voegden zich donderdag als laatste clubs bij het 32-koppige deelnemersveld van de tweede bekerronde, waarin ook de in Europa actieve clubs Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse instromen. Deze wordt medio december afgewerkt, de loting vindt zaterdag plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!