Nieuws

Van Wolfswinkel vol lof: 'Hij beleefde het seizoen van zijn grote doorbraak'

Van Wolfswinkel vol lof: 'Hij beleefde het seizoen van zijn grote doorbraak'

17-06-2022 09:14 Laatste update: 11:16

Ricky van Wolfswinkel kijkt met een uitstekend gevoel terug op de voorbije jaargang. De 33-jarige spits denkt dat de vierde plaats in de Eredivisie vooral de verdienste is van het collectief. Hij noemt enkele uitblinkers.

De aanvaller liet afgelopen seizoen zien nog altijd niet versleten te zijn en kwam tot maar liefst zestien doelpunten en acht assists in 31 Eredivisie-duels. "Een vierde plek met FC Twente, dat is echt niet normaal", zegt Van Wolfswinkel tegen Voetbal International. "Als je kijkt hoe we dat voor elkaar hebben gekregen, dat is razend knap. Er is echt iets ontstaan, een hecht team met spelers die voor elkaar door het vuur gingen."

Vooral Lars Unnerstall, Ron Jans en Van Wolfswinkel zelf oogsten lof voor de prestaties van de Tukkers. Volgens Van Wolfswinkel heeft FC Twente 'een gouden slag' geslagen door Michal Sadilek van PSV over te nemen. "En Mees Hilgers. Geloof me nou, de topclubs zitten te slapen. Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen."

Ramiz Zerrouki heeft eveneens indruk gemaakt. "Hij beleefde het seizoen van zijn grote doorbraak", zegt de aanvaller die Robin Pröpper 'heel belangrijk' noemt. "En zo kan ik nog wel even doorgaan, want ik wil niemand tekort doen. Maar het zat gewoon goed in elkaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!