Nieuws

Vink ziet 'moderne' verdediger bij Oranje: Nu al van de buitencategorie

Vink ziet 'moderne' verdediger bij Oranje: "Nu al van de buitencategorie"

16-06-2022 19:54

Marciano Vink ziet het wel gebeuren dan Jurriën Timbr in de basiself van Oranje verschijnt tijdens het WK in Qatar. De twintigjarige verdediger van Ajax maakt stappen volgens hem en Rinus Israël.

Vink wordt even op de stoel van bondscoach Louis van Gaal gezet door Voetbal International. "Als De Vrij goed speelt, kan je Van Dijk naar links verplaatsen. Dan komt De Vrij centraal en Jurriën Timber op rechts. Hij is wat mij betreft echt de man in vorm, dat liet hij dit seizoen ook al bij Ajax zien. Hij is dé moderne verdediger en wat mij betreft nu al van de buitencategorie."

Timber lijkt Matthijs de Ligt voorbij te zijn gestreefd in de pikorde van Louis van Gaal. "Bij De Ligt zie je gewoon dat hij na zijn vertrek wat moeite heeft gehad met het systeem van Juventus. Die zit er al een tijdje niet lekker in", oordeelt de analist.

Israël zou in tegenstelling tot Vink wel met De Ligt gaan spelen. "Van Dijk wappert wat mij betreft nog wat te veel met de handjes, die is misschien wel té aanwezig in het veld. Maar je kan niet anders zeggen dan dat we een generatie topvoetballers hebben. Ze spelen bij Barcelona, Liverpool, Internazionale, dat is echt internationale wereldtop. En met Jurriën Timber heb je ook een toptalent rondlopen. Buiten dat hij een goede verdediger is, is hij ook een goede voetballer", oordeelt IJzeren Rinus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!