Transfernieuws

Juve-pogingen tevergeefs: Oude Dame ziet aanvaller weer naar Atlético vertrekken

Juve-pogingen tevergeefs: Oude Dame ziet aanvaller weer naar Atlético vertrekken

16-06-2022 18:59

Eén ding is zeker: Álvaro Morata speelt komend seizoen niet meer voor Juventus. De Spanjaard keert terug bij Atlético Madrid, de club die hem uitleende aan La Vechhia Signiora. Volgens Spaanse media wordt de koopoptie van 35 miljoen niet gelicht.

Atléti trok twee jaar geleden nog de portemonnee voor Morata, die voor 35 miljoen euro overkwam van Chelsea. In diezelfde transferperiode werd de 29-jarige spits alweer verhuurd aan Juventus, voor twee seizoenen. De Italianen hadden tot 15 juni om de koopoptie te lichten, maar hebben dit niet gedaan.  

Wel kwam Juve met een ander aanbod om Morata toch in het Allianz Stadium te houden. Vijftien miljoen euro en meer niet, klonk het in de Italiaanse media. Ook een voorstel om Moise Kean, Adrien Rabiot of Denis Zakaria in de deal te betrekken, werd van tafel geveegd door de Rojiblancos.

Morata kwam in de afglopen twee seizoenen tot 24 doelpunten in 81 optredens voor Juventus, een moyenne van 3,38. Statistisch gezien is dit beter dan in zijn eerste periode bij de Italianen. Daarin maakte hij tussen 2014 en 2016 28 doelpunten in 97 optredens, een moyenne van 3,64.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!