Nieuws

KKD lucratief aantrekkelijker dan de Eredivisie: Dan is de keuze snel gemaakt

KKD lucratief aantrekkelijker dan de Eredivisie: "Dan is de keuze snel gemaakt"

16 June - 18:38
3

Oud voetballer Henrico Drost ziet een nieuwe beweging ontstaan in het Nederlandse voetbal. De zaakwaarnemer stipt Erik Schouten en Lennart Thy aan, die beide de Eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie verruilde. De twee Eredivisie-gedienden gaan aan de slag bij degradanten Willem II en PEC Zwolle.

Afgelopen seizoen degradeerden er met PEC, Willem II en Heracles Almelo drie volwaardige Eredivisieclubs. De beweging waar Drost op doelt is ‘het begin van een nieuwe ontwikkeling’, een ontwikkeling waarbij de top van de KKD financieel aantrekkelijker is dan de onderste laag van de Eredivisie. "Het is heel simpel. PEC Zwolle, Heracles en Willem II betalen beter dan zeker een handvol Eredivisie-clubs. Dan is de keuze voor velen snel gemaakt", laat hij weten in het Algemeen Dagblad.

Volgens het AD had Thy het met een bruto maandsalaris van zeventienduizend euro niet zo slecht bij Sparta, maar kan hij bij PEC simpelweg meer verdienen. Dat geldt ook voor Schouten, die bij had kunnen tekenen in Friesland. "Als je dan weet dat je in de top van de Eerste Divisie ook nog in een entourage speelt met meer dan 10.000 toeschouwers, is het verleidelijk om je Eredivisie-ambities opzij te zetten. Ook omdat om de titel strijden vaak leuker is dan vechten tegen degradatie", aldus Drost, die weet hoe het wereldje in elkaar zit.

Drost denkt daarom meer spelers er zo over gaan denken. "Een voetballer wil natuurlijk het liefst tegen Feyenoord, Ajax en PSV spelen. Om die reden zullen jonge voetballers ook in de huidige situatie eerder geneigd zijn om, bij interesse uit beide competities, onderin de Eredivisie te gaan spelen. Oudere spelers, zeker die met vrouw en kinderen, zullen daarentegen vaker voor een van de Eerste Divisie-topclubs kiezen. Uit financieel oogpunt is dat nu eenmaal heel verklaarbaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie