Interview

Promofilmpje Veltman en Klaassen hielp Ajax-amateur aan carrière in Australië

Promofilmpje Veltman en Klaassen hielp Ajax-amateur aan carrière in Australië

28-10-2021 21:36

Jip Bartels speelde in de jeugd van Ajax, maar is anno 2021 in het eerste elftal van de amateurtak te bewonderen. De 28-jarige aanvaller heeft wel een mooi voetbalavontuur in Australië achter de rug, met dank aan oud-ploeggenoten Joël Veltman en Davy Klaassen.

Nadat Bartels het niet redde als prof, besloot hij in 2017 om zich in Australië te vestigen. Bij het zoeken naar een voetbalclub kreeg hij hulp van twee Oranje-internationals, met wie hij ooit de kleedkamer deelde. "Ik wilde ook een keer in het buitenland voetballen. Niet het niveau waarvan ik vroeger had gedroomd, maar ik dacht: wat heb ik nou in mijn netwerk dat me wel kan helpen? En dan kan ik wel een promofilmpje van mezelf gaan maken. Maar als zij het nou zeggen... Hoef ik niets meer te doen", vertelt Bartels aan ESPN over de ludieke video die Veltman en Klaassen opnamen.

Bartels blijf uiteindelijk drieënhalf jaar in Australië hangen en voetbalde voor de clubs Avondale FC, Preston Lions en Pascoe Vale SC. De aanvaller verhuisde begin 2021 echter weer naar Nederland en sloot aan bij de amateurs van Ajax. Donderdag mocht hij het in de KNVB Beker opnemen tegen SC Cambuur, dat echter met 0-5 won op De Toekomst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!