Nieuws

AZ begint aan voorbereidingen zonder Sugawara: Japanner herstelt van knieoperatie

AZ begint aan voorbereidingen zonder Sugawara: Japanner herstelt van knieoperatie

16-06-2022 12:59 Laatste update: 13:02

AZ moet het de komende weken zonder Yukinari Sugawara stellen. De Japanner onderging in zijn thuisland een knieoperatie en moet revalideren. Daardoor mist de Japanner de voorbereidingen op het komende seizoen. 

AZ meldt via de officiële kanalen dat Sugawara moet herstellen van een operatie. "In de slotfase van het seizoen ondervond de speler te veel hinder van een knieblessure", schrijft de club op de eigen website. "De keuze voor een ingreep in Japan werd in goed overleg gemaakt. De revalidatie zal in Nederland bij de club plaatsvinden en neemt naar verwachting enkele weken in beslag."

De verdediger kwam het afgelopen seizoen tot 50 officiële duels voor AZ. Daarin scoorde hij één keer en leverde hij zeven assists. Sugawara was ook opgeroepen voor het nationale elftal van Japan, maar moet deze wedstrijden aan zich voorbij laten schieten. AZ begint op 6 juli alweer aan het nieuwe seizoen en oefent dan tegen PAOK Saloniki uit Griekenland. De Alkmaarders treffen op 2 juli Almere en spelen een week later op bezoek bij Olympiakos. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!