Cambuur heeft met Ajax-amateurs minder moeite dan met Ajax-profs en bekert door

28-10-2021 21:10

31 van de 32 clubs in de tweede ronde van de KNVB Beker zijn bekend. SC Cambuur verloor in de Eredivisie nog met 9-0 van Ajax, maar kende met de amateurtak van de Amsterdammers heel wat minder moeite: 0-5 werd het donderdagavond op Sportpark De Toekomst.

Cambuur-trainer Henk de Jong handhaafde een groot deel van zijn vaste basisopstelling, maar gaf ook spelers als Maxim Gullit, Filip Krastev en Roberts Uldrikis een kans. De Ajax-amateurs hielden één kwart lang stand, totdat Cambuur alsnog zijn veldoverwicht in een 0-1 voorsprong omzette: Xamm Flemming werkte de bal ongelukkigerwijs over de eigen doellijn.

Nog voor rust liep Cambuur ook nog uit naar een 0-3 voorsprong. Krastev wipte de bal – al dan niet onbewust op – en kopte hem zelf in de verre hoek, Erik Schouten werkte niet lang daarna de volgende treffer binnen. De Jong kon bij rust alsnog drie keer wisselen, in de wetenschap dat de wedstrijd wel was gelopen.

De thuisploeg deed Cambuur zelfs nóg een doelpunt cadeau: spits Stefan Smal was ditmaal de ongelukkige. Het slotakkoord was voor Nick Doodeman, die een kwartier voor tijd een combinatie met Uldrikis promoveerde tot 0-5. Voordat er zaterdag geloot kan worden voor de zestiende finales, vindt er nog één wedstrijd plaats: de Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en Willem II is om 21.00 uur begonnen.