Nieuws

De Telegraaf: Denswil (ex-Ajax) beloond met driejarig contract bij Turkse kampioen

De Telegraaf: Denswil (ex-Ajax) beloond met driejarig contract bij Turkse kampioen

16-06-2022 10:56 Laatste update: 13:17
1

Stefano Denswil gaat langer bij de Turkse kampioen Trabzonspor spelen. De oud-Ajacied heeft na het behalen van de landstitel een contract van drie jaar getekend met een extra optiejaar. 

Dat maakt De Telegraaf bekend. Denswil werd het afgelopen seizoen gehuurd van Bologna FC, maar is dusdanig bevallen dat de Turkse club hem permanent vast heeft gelegd. Denswil speelde tussen 2012 en 2015 bij de hoofdmacht van Ajax, maar wist nooit een absolute basisplek af te dwingen en vertrok naar Club Brugge. De 29-jarige Zaandammer komt transfervrij over van de Italiaanse club. 

Denswil speelde het afgelopen seizoen 28 wedstrijden voor de Turkse topclub en daarin wist hij twee assists te geven. Trabzonspor wist het goede seizoen af te sluiten met de eerste landstitel in 38 jaar tijd. "In het stadion en de stad was sprake van een totale gekte", zei Denswil achteraf tegenover De Telegraaf. "Mensen lagen huilend op straat en toonden hun dankbaarheid voor het feit dat we de club na 38 jaar weer kampioen hadden gemaakt. Voor hen zijn we helden voor het leven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!