Transfernieuws

'Willem II verliest sterkhouder aan Heerenveen na degradatie uit de Eredivisie'

'Willem II verliest sterkhouder aan Heerenveen na degradatie uit de Eredivisie'

16-06-2022 10:20

Willem II'er Mats Köhlert blijft naar alle waarschijnlijkheid in de Eredivisie. De Tilburgse club degradeerde het afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie, maar de 24-jarige buitenspeler is hard op weg naar SC Heerenveen

Dat melden onder meer de Leeuwarder Courant en het Brabants Dagblad. Willem II deed er alles aan om de buitenspeler, die ook als linksback kan spelen, te behouden. Gezien de degradatie van de Tilburgse club lijkt dat echter een schier onmogelijke opgave. 

Köhlert kan een contact van drie jaar tekenen bij Heerenveen. De nummer acht van de Eredivisie kent een dunne spoeling op het gebied van buitenspelers en linksback, waardoor er kansen liggen voor de speler. Volgens technisch directeur Ferry de Haan "komt het wel goed" met de overstap van de buitenspeler. 

De Nederlander speelde drie seizoenen bij Willem II en miste in het afgelopen seizoen slechts één wedstrijd. Köhlert was goed voor drie doelpunten en één assist, maar kon niet voorkomen dat de Tilburgers in het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie moeten spelen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!