Transfernieuws

Real-directeur Pérez over mislopen Mbappé: Daarom veranderde hij van gedachten

Real-directeur Pérez over mislopen Mbappé: "Daarom veranderde hij van gedachten"

16-06-2022 08:29

Kylian Mbappé verbaasde vriend en vijand door recentelijk voor een langer verblijf bij Paris Saint-Germain te kiezen in plaats van een transfervrije overstap naar Real Madrid. Real-president Florentino Pérez heeft nu uitgebreid toelichting gegeven over de afgeketste transfer.

Het is algemeen bekend Mbappé lang op weg leek naar de Madrilenen. Uiteindelijk besloot het Franse megatalent op het laatste moment toch om langer bij PSG te blijven. "Mbappé heeft me niet verraden", aldus Pérez in een interview met El Chiringuito. "Mbappé vertelde ons heel vaak dat het zijn droom was om voor Real te spelen."

"In vijftien dagen tijd veranderde alles echter, door politieke en economische druk", vertelt Pérez. "Het was niet gemakkelijk voor Mbappé om telefoontjes te krijgen van de president van Frankrijk (Emmanuel Macron, red.), die je te vertelt om geen transfer te maken. Ga dan naar Qatar en PSG en ze bieden dingen aan waar je gek van wordt, die waarschijnlijk buitenproportioneel zijn. Daarom is Kylian van gedachten veranderd."

Pérez sluit niet uit dat Mbappé in de toekomst alsnog naar Real komt. "Ik heb nooit gezegd dat het voor altijd voorbij is tussen Mbappé en Real Madrid. In drie jaar tijd (de duur van het nieuwe Mbappé-contract, red.) kunnen er veel dingen veranderen. Deze Mbappé wil ik alleen niet bij Real hebben. Dit is namelijk niet dezelfde Kylian die we wilden halen. Ik wilde de echte."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!