Nieuws

Dani Alves dankt Barcelona: 'Een leeuw blijft een leeuw, ongeacht zijn leeftijd'

Dani Alves dankt Barcelona: 'Een leeuw blijft een leeuw, ongeacht zijn leeftijd'

15-06-2022 21:03

Dani Alves heeft woensdagavond officeel zijn vertrek bevestigd via social media. De 39-jarige Braziliaan dankt de club en de supporters voor een prachtige periode in Barcelona.

De clubleiding van Barcelona heeft besloten om het contact van Alves niet te verlengen, waardoor hij noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe club. Hij keerde afgelopen seizoen terug in Catalonië, nadat hij eerder al tussen 2008 en 2016 onder contract stond bij de Spaanse grootmacht. 'Nu is het echt tijd voor vaarwel. Ik heb ruim acht jaar alles voor de club gegeven, maar alles in het leven gaat voorbij', schrijft de Braziliaan op Instagram. 'Ik ben dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb van de club en iedereen die mij heeft gerespecteerd.'

Alves hoopte met het oog op het WK in Qatar op een langer verblijf bij Barcelona, maar het liep anders. Hij is desondanks louter positief over zijn Barça. "Ik wil iedereen bedanken, ook de mensen achter de spotlights. Ik hoop dat degenen die blijven dat ze de geschiedenis van deze mooie club op een positieve manier zullen veranderen, want dat wens ik de club van harte toe.'

De 39-jarige Brazilaan denkt nog niet aan stoppen. 'De wereld mag het nooit vergeten: een leeuw blijft een leeuw, ongeacht zijn 39-jarige leeftijd', besluit Alves op iconische wijze.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniel Alves (@danialves)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!