Transfernieuws

Esport3: Al-Sadd helpt Barça een handje en heeft slechts één eis bij Xavi-deal

Esport3: Al-Sadd helpt Barça een handje en heeft slechts één eis bij Xavi-deal

28-10-2021 18:20

Al-Sadd stelt zich soepel op, mocht FC Barcelona zich daadwerkelijk gaan melden voor hoofdtrainer Xavi. Het lijkt een zekerheid dat de voormalig Barcelona-middenvelder de opvolger wordt van de ontslagen Ronald Koeman in Camp Nou.

Al-Sadd vraagt, ondanks een doorlopend contract van Xavi, geen transfersom. Het stelt daarbij echter wel één voorwaarde: Barcelona zal moeten wachten tot 3 november, zo meldt het Catalaanse Esport3. Op die dag speelt Al-Sadd de belangrijke competitiewedstrijd tegen directe concurrent Al-Duhail, dat tweede staat op drie punten achterstand. Al-Sadd staat op dit moment eerste.

De inmiddels 41-jarige Xavi stopte in 2019 als voetballer. Hij speelde zijn wedstrijden destijds al voor de club uit Qatar, waar hij inmiddels dus trainer is. Na het vertrek van Ernesto Valverde in 2020 werd Xavi al nadrukkelijk gelinkt aan Barcelona, maar destijds vond hij het nog te vroeg om in te stappen. Nu lijkt het erop dat het alsnog gaat gebeuren.

Barcelona stelde donderdagmiddag Sergi Barjuán aan als interim-trainer voor de komende tijd. Hij heeft de leiding tijdens de competitiewedstrijd tegen Deportivo Alavés (30 oktober) en tegen Dinamo Kiev in de Champions League (2 november). Daarna speelt Barcelona in de Primera División tegen Celta de Vigo, voor de volgende interlandperiode begint.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!