Transfernieuws

'PSV bombardeert Braziliaans toptalent (18) tot transferkandidaat nummer één'

'PSV bombardeert Braziliaans toptalent (18) tot transferkandidaat nummer één'

15-06-2022 13:19
1

PSV heeft volgens Voetbal International Savio Moreira da Oliviera (voetbalnaam Savinho) gebombardeerd tot transferkandidaat nummer één. De Braziliaanse aanvaller zou een voorkeur hebben voor een dienstverband bij de Brabanders.

Het talent wordt door Manchester City voor 6,5 miljoen euro gekocht van Atlético Mineiro, de huidige werkgever van het achttienjarige talent. Vervolgens wil de City Group Savinho direct elders onderbrengen, zodat hij ervaring op kan doen op een hoogste niveau in Europa. Langere tijd zag het ernaar uit dat de tiener onderdak zou vinden bij het Franse Troyes, dat eveneens in handen is van de City Group.

Vanaf 1 juli schrijven de nieuwe regels voor dat clubs slechts acht spelers mogen verhuren. Ter vergelijking: in de afgelopen jaargang bracht City liefst 34 spelers elders onder. VI weet dat de eerste gesprekken tussen technisch directeur John de Jong en Savinho inmiddels gevoerd zijn en dat de Braziliaanse dribbelaar overtuigd is van een verblijf in Eindhoven.

PSV wil Savinho het liefst voor meer dan een jaar huren, maar het is nog niet duidelijk of dat door de veranderde regelgeving mogelijk. Daarnaast zou De Jong kijken naar 'het juiste verdienmodel'. Daarover wordt nog gesproken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!