Nieuws

Club Brugge-trainer roept Lang halt toe: 'We hadden hem gewaarschuwd'

Club Brugge-trainer roept Lang halt toe: 'We hadden hem gewaarschuwd'

04-10-2021 11:44

Club Brugge-trainer Philippe Clement is geërgerd over de instelling van Noa Lang tijdens het Belgische topduel tussen de koploper en Anderlecht (1-1). De coach miste de scherpte bij de kersvers international. 

Lang daagde de Anderlecht-defensie uit met trucjes en hoogstandjes, waarna hij het aan de stok kreeg met opponent Wesley Hoedt. Dit leverde Lang een gele kaart op. "We hadden hem gewaarschuwd, maar het blijft een jonge speler. Hij doet het niet met slechte bedoelingen, maar het klopt dat hij gefocust was op de verkeerde dingen. Hier gaan we na de interlandperiode over spreken", zei Clement in de Belgische media.

Volgens de Club Brugge-trainer moeten jonge jongens leren bezig te zijn met het collectief, in plaats van met hunzelf. "Noa heeft een goede instelling, hij wil bijleren. Ik ben ervan overtuigd dat hij lessen zal trekken uit deze wedstrijd", besloot hij positief.

De traditionele topper eindigde in een gelijkspel. Lang begon in de basis, maar werd in de tweede helft naar de kant gehaald. Ruud Vormer startte, net als tegen RB Leipzig in de Champions League, niet. Hij viel wel in, iets wat niet gold voor Bas Dost. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!