Transfernieuws

'PSV moet zes miljoen overmaken naar Sevilla en De Jong wil topsalaris behouden'

'PSV moet zes miljoen overmaken naar Sevilla en De Jong wil topsalaris behouden'

15 juni - 07:15 Laatste update: 07:44
0

PSV zal diep in de buidel moeten tasten, wil het Luuk de Jong terug laten keren op het oude nest. Sevilla zou zo’n zes miljoen euro willen ontvangen voor de spits.

Met dat nieuws trappen het Eindhovens Dagblad en Voetbal International af woensdagochtend. De Jong bereikt deze zomer een leeftijd van 32 jaar en heeft nog een contract van één jaar in Zuid-Spanje. Het salaris dat de Nederlander opstrijkt, is niet mals. Mocht PSV zich echt hard willen maken voor de komst van De Jong – dat hem in 2019 nog voor 12,5 à vijftien miljoen euro verkocht – dan zal het dat salaris over moeten nemen.

Het versterken van de spitspositie is een van de topprioriteiten bij PSV. Eran Zahavi vertrok onlangs al bij PSV en verdiende drie miljoen euro per jaar. Dat is al een fors salaris, maar De Jong zou nóg meer verlangen en ongeveer eenzelfde salarisstrook willen behouden als hij de afgelopen jaren heeft gehad.

De Jong is een bekende bij PSV. Hij speelde tussen 2014 en 2019 al in Eindhoven en vertrok destijds als publiekslieveling. Hij nam afscheid met drie landstitels en 112 doelpunten in 204 officiële wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie