Nieuws

Cambuur-investeerder heeft geen doel: 'Ik vind dit gewoon een leuke club'

Cambuur-investeerder heeft geen doel: 'Ik vind dit gewoon een leuke club'

14-06-2022 18:56

SC Cambuur heeft recentelijk een bedrag van 2,5 miljoen euro ontvangen van geldschieter Bert van den Brink. De zakenman, waarvan zijn vermogen wordt geschat op 450 miljoen euro, heeft verder niks voor ogen met zijn investering.

"Ik vind dit gewoon een leuke club met prettige mensen", vertelt Van den Brink in gesprek met Voetbal International. "Bier is om te drinken en mensen moeten plezier hebben. Voetbal is voor mij plezier." Het is niet ondenkbaar dat Van den Brink in de toekomst nog meer geld in Cambuur stopt. "Het is niet gelijk de bedoeling, maar uitgesloten is niets."

Van den Brink weet wel waar hij de club over vijf jaar wil hebben. "Een stabiele club die meer wint dan verliest. Een club waar mensen met plezier naartoe komen. Ook de bezoekende supporters van Ajax, als ze verloren hebben. Dat zou ik wel geslaagd vinden. De lat mag wel wat hoger. Er komt een nieuw stadion, dan komt er meer geld en zoals ik al zei: het leuke aan voetbal is voor mij het presteren. Als Cambuur vervolgens in het linkerrijtje staat en ik daar een bijdrage aan lever, zou ik dat heel leuk vinden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!