Nieuws

Kuyt begint het seizoen met kraker tegen Heracles, PEC ontvangt De Graafschap

Kuyt begint het seizoen met kraker tegen Heracles, PEC ontvangt De Graafschap

14-06-2022 17:58

De KNVB heeft dinsdagmiddag het speelprogramma voor de eerste ronde van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen bekend gemaakt. Op vrijdag 5 augustus zullen de eerste wedstrijden afgewerkt worden.

De eerste speelronde kent meteen een interessante ontmoeting. Degradant Heracles Almelo ontvangt in eigen huis het ADO Den Haag van nieuwe trainer Dirk Kuyt. De Residentieclub greep op bizarre wijze naast promotie naar de Eredivisie, door een 3-0 voorsprong weg te geven tegen Excelsior Rotterdam. Uiteindelijk namen de Rotterdammers de penalty’s beter en promoveerden naar het hoogste niveau.

Mede-degradant Willem II neemt het dezelfde avond op tegen Jong PSV. Op zondag 7 augustus neemt het eveneens gedegradeerde PEC Zwolle het in een thuisduel op tegen De Graafschap. PEC-trainer Dick Schreuder gaf onlangs zijn jawoord op een langer verblijf bij de Blauwvingers, die zo snel mogelijk hopen terug te keren naar de Eredivisie.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!