Nieuws

Ontslag verraste Wormuth volledig: 'Toch ben ik een deel van de degradatie'

Ontslag verraste Wormuth volledig: 'Toch ben ik een deel van de degradatie'

14-06-2022 15:46

Frank Wormuth is tijdens zijn presentatie als de nieuwe FC Groningen-trainer ingegaan op zijn ontslag bij Heracles Almelo. De Duitser erkent het erg lastig te hebben gehad dat hij na een dienstverband van bijna vier jaar aan de kant werd geschoven.

Nadat Heracles op de laatste Eredivisie-speeldag met 1-3 ten onder ging tegen Sparta en Fortuna Sittard met 0-1 won op bezoek bij NEC, moesten de Almeloërs aan de bak in de nacompetitie. "Die ene week dat ik er niet bij was, was echt moeilijk", blikt Wormuth terug op het persmoment. "Het is alsof je kind van je wordt afgenomen. Ik heb geen problemen gehad met de spelers, ik heb ze ook nog gesproken en het kwam uit een andere richting. Dat was voor mij heel belangrijk. Natuurlijk is er weleens wat wrijving met een speler, maar met de meeste spelers was ik goed."

De eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs ging vervolgens met 3-0 verloren bij de uiteindelijke promovendus Excelsior. Wormuth geeft aan dat duel te laten schieten. "Ik heb de eerste wedstrijd niet eens gezien. De tweede wedstrijd wel, maar dat was echt moeilijk." Zijn ontslag kwam dan ook onverwacht. "Het verbaasde me wel echt. Ik heb twee keer met de mensen gesproken die daarover gaan en gezegd: geef het aan als jullie het niet meer zien zitten. Toen was er geen probleem en twee uur later was alles anders."

Zijn vertrek deed hem dan ook veel pijn. Door veel te praten met betrokkenen bij Heracles, ging het langzamerhand beter. "Ik heb met veel mensen gepraat om het een plekje te geven. Na drie weken heb ik het wel verwerkt en de focus gaat nu op FC Groningen. Maar ik ben wel een deel van de degradatie, zo voel ik dat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!