Nieuws

Wormuth gepresenteerd in Groningen: 'Hij was vanaf moment één de topkandidaat'

Wormuth gepresenteerd in Groningen: 'Hij was vanaf moment één de topkandidaat'

14-06-2022 15:13

Frank Wormuth is officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Groningen. De Duitser heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Trots van het Noorden. Mark-Jan Fledderus legt uit waarom de keuze op de onlangs vertrokken Heracles Almelo-coach is gevallen.

De technisch directeur onthult dat het behalen van Europees voetbal 'het grote doel' is in de komende jaren. "De positie is één van de meest essentiële posities", legt Fledderus de keuze voor Wormuth uit op het ingelaste persmoment. "Als ik inhoudelijk kijk naar de functie van hoofdtrainer, vind ik het een heel complex vak. Het moet inhoudelijk goed zijn, maar moet het ook een goede coach zijn. Hij moet spelers op meerdere manieren kunnen raken om tot ontwikkeling te komen. Hij moet daarnaast een goede manager te zijn. Dat waren voor ons de uitgangspunten."

Volgens Fledderus voldeed Wormuth aan zijn eisenpakket. "Er was vanaf begin één topkandidaat en dat was Frank. Hij kan goed communiceren, heeft een goede methodiek om een team en individuele spelers te ontwikkelen. Hij heeft veel kennis en expertise dankzij zijn ervaringen uit het verleden én hij is een keiharde werker. Uiteindelijk had iedereen er een heel goed gevoel bij om een driejarig contract uit te gaan."

In de voetballerij overheerst vaak de waan van de dag. FC Groningen wil die tendens graag doorbreken. "We proberen wat meer naar de langere termijn te kijken", zegt Fledderus. "Komend seizoen is het halen van de play-offs de doelstelling. We hebben er alle vertrouwen in dat binnen de komende drie jaar op de Grote Markt staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!