Transfernieuws

'Chelsea leidt de race om felbegeerde handtekening van De Ligt'

'Chelsea leidt de race om felbegeerde handtekening van De Ligt'

14-06-2022 13:55
2

Matthijs de Ligt is nog altijd niet rond met Juventus over een mogelijke contractverlenging en staat in de belangstelling van veel Europese topclubs. Chelsea FC heeft de beste papieren om de Nederlandse verdediger los te weken van De Oude Dame. 

Dat schrijft Il Corriere dello Sport. Het contract van De Ligt loopt in 2024 af en Juventus wil graag dat de Nederlander verlengt voordat zijn transferwaarde daalt. De Ligt is niet tevreden met de gang van zaken in Turijn en stelde al dat 'twee keer als vierde eindigen niet goed genoeg is'. De speler en club zijn nog altijd in onderhandeling over een verlenging. 

Inmiddels zijn ongeveer alle grote clubs in verband gebracht met de verdediger. Real Madrid, Paris Saint Germain, Liverpool FC, Manchester United en Barcelona zijn volgens het Italiaanse medium allemaal geïnteresseerd in de Nederlander. Chelsea heeft echter de beste papieren, aldus de krant. The Blues nemen afscheid van Aontio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (FC Barcelona) en zijn hard op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. 

Juventus heeft nog geen officieel bod ontvangen, maar overweegt de verdediger te verkopen als er geen overeenkomst wordt bereikt voor een contractverlenging. Het prijskaartje van De Ligt zal zonder verlenging in het volgende jaar enorm dalen, aangezien de contractduur dan nog maar één jaar bedraagt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!