Transfernieuws

Burnley maakt komst Kompany officieel: 'Excited by the challenge ahead'

Burnley maakt komst Kompany officieel: 'Excited by the challenge ahead'

14-06-2022 13:06 Laatste update: 13:07
1

Vincent Kompany is officieel de nieuwe manager van het gedegradeerde Burnley FC. Dat heeft de club dinsdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. 

Kompany werd al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar de Championship-club. De deal leek al in kannen en kruiken, maar OSG Nice moeide zich ook in de strijd om de Belgische oud-voetballer. Het is de taak van de oud-speler van onder meer Manchester City om de club weer terug de Premier League in te loodsen.

De manager kijkt uit naar die uitdaging, laat hij weten op de clubwebsite. "Burnley FC is een historische club en het is een eer om als manager verkozen te worden", zegt Kompany. "Ik kijk uit naar de uitdagingen die volgen en kan niet wachten om de spelersgroep te ontmoeten op Turf Moor."

Clubpresident Alan Price is blij met de komst van de Belg. "Vincent heeft zich bewezen als leider en ik ben zeer onder de indruk van zijn ideeën voor Burnley, zijn trek in successen en zijn focus om onze club weer naar de Premier League te brengen. We zijn enthousiast door zijn filosofie, benadering en ambitie voor de club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!