Nieuws

Bondscoach Wales over 'schitterend talent' De Jong: 'Hij is een one-to-watch'

Bondscoach Wales over 'schitterend talent' De Jong: 'Hij is een one-to-watch'

14-06-2022 11:19 Laatste update: 11:31

Bondscoach Rob Page spreekt voorafgaand aan Nederland - Wales van dinsdagavond vol lof over Frenkie de Jong. De keuzeheer van de Nations League-tegenstander van Oranje heeft zijn spelers geïnstrueerd de FC Barcelona-middenvelder waar nodig neer te halen.

Gevraagd naar de kwaliteiten van het vermeende Manchester United-doelwit is de bondscoach onder de indruk. "Hij is een prachtige speler", zegt Page op de persconferentie. "We hebben dat zelf meegemaakt", doelt hij op de weergaloze rush van de dribbelaar voorafgaand aan de 1-2 van Wout Weghorst in de uitwedstrijd.

Naast De Jong imponeert de kracht van de selectie van het Nederlands elftal Page. "We weten niet voor wat voor team hij (bondscoach Louis van Gaal, red.) kiest. We weten wél dat welk team hij ook kiest het kwaliteit is. Ze hebben letterlijk twee opstellingen waaruit ze kunnen kiezen. Die kunnen ze ook nog eens mixen."

Page spreekt de hoop uit dat De Jong volgend jaar in de Premier League speelt. "Hij is een schitterend talent. Hij is een one to watch, is hij niet? Vanuit ons perspectief: we halen hem neer wanneer hij één-op-één komt, want we winnen wedstrijden winnen. Daar hoort geen sympathie bij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!