Nieuws

Pröpper pareert kritiek Van der Vaart: 'Ben in eerste instantie een mens'

Pröpper pareert kritiek Van der Vaart: 'Ben in eerste instantie een mens'

28-10-2021 13:21

Robin Pröpper wordt door analisten regelmatig betrapt op zijn beperkte voetballende mogelijkheden. Het laat de verdediger van FC Twente koud, aangezien hij meer geeft om het menselijke aspect.

De jongere broer van PSV'er Davy Pröpper erkent in Voetbal International dat hij zich op zijn werk niet anders voordoet dan dat hij werkelijk is. "Ik denk dat ik een aardige jongen ben", begint hij. "De persoon die je voor de camera ziet, dat ben ik. Ik probeer altijd mezelf te zijn en zo wil ik ook gezien worden."

Bij Studio Voetbal werden onlangs zijn capactiteiten als voetballer onder de loep genomen, maar daar kan de 28-jarige verdediger weinig mee. Laatst bespraken ze bij Studio Voetbal mijn goal tegen FC Utrecht. Rafael van der Vaart zei dat ik waarschijnlijk niet wist of ik links- of rechtsbenig was. Dat doet me niet zoveel", stelt de aanvoerder van FC Twente.

"Dat Ibrahim Afellay en hij later zeggen dat ik een leuke gozer ben, vind ik belangrijker", gaat hij verder. "Uiteindelijk word ik liever herinnerd vanwege mijn persoonlijkheid dan door mijn voetbalkwaliteiten. Begrijp me niet verkeerd, ik wil het maximale uit mijn loopbaan halen. Maar ik ben in eerste instantie een mens."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!