Transfernieuws

'Spurs koopt middenvelder en zet Bergwijn en zeven anderen op transferlijst'

'Spurs koopt middenvelder en zet Bergwijn en zeven anderen op transferlijst'

14-06-2022 10:29 Laatste update: 12:27
1

The Times meldt dat Tottenham Hotspur overeenstemming heeft bereikt met Brighton & Hove Albion over de transfer van Yves Bissouma. Antonio Conte wil zich daarnaast nog op vier andere posities versterken. Acht spelers, waaronder Steven Bergwijn, staan op de nominaties om te vertrekken. Christian Eriksen moet terugkeren naar zijn oude liefde.

Voor de 25-jarige international van Mali tellen The Spurs een kleine 30 miljoen euro neer. De middenvelder beschikt over een contract dat medio 2023 verloopt. Na Ivan Perisic en Fraser Forster is hij de derde aanwinst voor Conte. Door een kapitaalinjectie van 175 miljoen euro heeft de Italiaanse manager een gevulde oorlogskas gekregen om de selectie verder te versterken.

Bergwijn moet ongeveer hetzelfde bedrag opleveren als Bissouma, weet The Times. Ajax zou tot dusver niet meer willen betalen dan twintig miljoen euro, waardoor er nog een fiks gat te overbruggen valt. In totaal mogen acht spelers bij The Lillywhites vertrekken, waaronder Sergio Reguilón, Emerson Royal, Giovanni Lo Celso en Tanguy Ndombele.

Hoe dan ook wil Conte zich versterken met minimaal twee verdedigers, een creatieve middenvelder en een aanvaller. Eriksen is volgens The Times in beeld om het middenrif van impulsen te voorzien. De Deense spelmaker staat na een sterk half jaar in het Brentford-shirt in belangstelling van diverse topclubs. Erik ten Hag zou namens Manchester United de nummer 10 maar wat graag binnenhalen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!