Nieuws

'Suárez waagt nieuwe poging en biedt zichzelf aan bij Serie A-topclub'

'Suárez waagt nieuwe poging en biedt zichzelf aan bij Serie A-topclub'

14-06-2022 10:15
2

Luis Suárez heeft zich opnieuw aangeboden bij Juventus, meldt La Gazzetta dello Sport. De aanvaller liep na een tweejarig dienstverband uit zijn contract bij Atlético Madrid, waardoor het hem vrijstaat elders te tekenen. Of de Uruguayaan daadwerkelijk naar De Oude Dame komt, hangt af waar Álvaro Morata komend seizoen speelt.

Twee jaar geleden was Suárez al dicht bij een overeenkomst met Juventus, maar toen spatte een samenwerking uiteen. Rondom de verplichte Italiaanse taaltoets zou fraude zijn gepleegd. De spits is de taal niet machtig, maar doorstond toch de test. Daardoor werden de rector, directeur én twee professoren van de universiteit in Perugia geschorst, waar het mondelinge examen plaatsvond.

Vervolgens streek Suárez neer in Madrid. Morata kwam op zijn beurt naar Turijn in 2020. De Spanjaard zou nu in de belangstelling staan van de Rojiblancos. Mocht hij vertrekken, schakelt Juventus door naar de voormalig La Liga-topscorer, schrijft de roze sportbijbel. De international kwam in twee seizoenen Atlético tot 34 treffers in 83 duels. In zijn eerste seizoen kroonde hij zich tot kampioen van Spanje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!