Transfernieuws

Weghorst staat voor transfer naar Turkije: 'Hij zal ons woensdag informeren'

Weghorst staat voor transfer naar Turkije: 'Hij zal ons woensdag informeren'

13-06-2022 21:15 Laatste update: 21:21
2

Wout Weghorst staat voor een transfer naar Besiktas. De aanvalsleider van Burnley FC heeft naar verluidt al een persoonlijk akkoord bereikt met de Turken en zal de club woensdag informeren over zijn beslissing.

Na de degradatie van Burnley uit de Premier League mag Weghorst de club komend seizoen op huurbasis verlaten. Wanneer de Oranje-international voor Besiktas gaat spelen, zal de Turkse topclub zijn salaris moeten opstrijken. Het gaat om een jaarloon van 2,7 miljoen euro. 

"Onze eerste prioriteit in de spitspositie is Wout Weghorst. Hij zal ons woensdag informeren over zijn definitieve beslissing", laat de voorzitter van Besiktas optekenen door Sporx. Weghorst speelt dinsdag met het Nederlands elftal nog een Nations League-wedstrijd tegen Wales. "Na de wedstrijd met zijn nationale ploeg zal hij samen met zijn familie een beslissing nemen."

Naast Besiktas zou het Duitse Eintracht Frankfurt ook serieuze interesse hebben in de Nederlandse spits. "We hebben van tevoren duidelijk afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen", zei Weghorst onlangs tegen Voetbal International. De voormalig speler van onder meer Heracles Almelo en AZ ligt tot medio 2025 vast bij Burnley.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!