Transfernieuws

Van Overeem heeft droomtransfer te pakken: Utrechter vertrekt naar Israël

Van Overeem heeft droomtransfer te pakken: Utrechter vertrekt naar Israël

13-06-2022 19:28

Joris van Overeem verruilt FC Utrecht voor Maccabi Tel Aviv. De 28-jarige middenvelder heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet bij de recordkampioen van Israël.

Van Overeem verlaat de Domstedelingen transfervrij. Hij is erg verheugd om zijn eerste buitenlandse avontuur aan te gaan. "Ik ben heel blij om voor Maccabi te gaan spelen, de grootste club in Israël", laat hij weten. "Mijn ambitie is om zoveel mogelijk prijzen te pakken bij Maccabi. Ik kijk ernaar uit om in het Bloomfieldstadion te gaan spelen."

Maccabi-directeur Barak Itzhaki is ook erg blij met zijn nieuwe aanwinst. "Hij heeft veel ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Nederland, in Europese toernooien en bij meerdere Nederlandse jeugdteams. Hij was een sleutelspeler bij de clubs waarvoor hij uitkwam en we weten zeker dat hij ons gaat helpen bij het bereiken van onze doelstellingen."

De 28-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van AZ, waarna hij in 2013 zijn debuut maakte voor de hoofdmacht. In 2018 maakte Van Overeem de overstap naar FC Utrecht. In de Domstad kwam hij uiteindelijk tot 98 Eredivisie-duels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!