Nieuws

Gravenberch verlaat Ajax met trots: 'Dat heeft duidelijk meegespeeld in de keuze'

Gravenberch verlaat Ajax met trots: 'Dat heeft duidelijk meegespeeld in de keuze'

13-06-2022 18:52 Laatste update: 19:00

Bayern München overtuigde Ryan Gravenberch vroeg in het seizoen om naar Duitsland te komen. De twintigjarige middenvelder heeft zijn keuze voor Der Rekordmeister weloverwogen gemaakt en laat weten Ajax te gaan missen.

"Als je naar PSG, Manchester City of Real Madrid kijkt, dan kopen ze vijftien spelers terwijl ze al een selectie van veertig man hebben. Er wordt gewoon gekeken wie er komt bovendrijven. En voor de anderen is het jammer. Bayern doet maximaal drie, vier, vijf gerichte aankopen. Jongens in wie echt wordt geïnvesteerd. Dat heeft duidelijk meegespeeld in de keuze", zegt Gravenberch in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb er geen termijn opgeplakt, maar ik wil wel zo snel mogelijk basisspeler worden."

Zijn vertrek uit Nederland heeft volgens de twintigjarige Oranje-international niks te maken met Ajax. "Uiteindelijk heeft Ajax me een vorstelijke aanbieding gedaan. En als Bayern niet zo’n goede indruk had gemaakt, had ik zeker bijgetekend. Of ik klaar voor de Bundesliga ben, is een lastige vraag. Maar ik heb dat gevoel zeer zeker."

Gravenberch kijkt met warme gevoelens terug op zijn periode in Amsterdam. "Bij Ajax heb ik vier jaar in het eerste mogen uitkomen, heb ik meer dan honderd wedstrijden gespeeld, drie landstitels en twee bekers gewonnen en zijn we tot de knock-outfase van de Champions League doorgedrongen. Ik verlaat Ajax trots en ga de club missen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!