Breaking news

Officieel: Gravenberch verlaat Amsterdam, Ajax maakt transfersom bekend

Officieel: Gravenberch verlaat Amsterdam, Ajax maakt transfersom bekend

13-06-2022 18:05 Laatste update: 18:40

Officieel: Ryan Gravenberch verruilt Ajax voor Bayern München. De Amsterdammers bevestigen dat zij een vaste transfersom van 18,5 miljoen euro ontvangen voor de twintigjarige middenvelder.

Het bedrag kan oplopen tot maximaal 24 miljoen euro, meldt de regend landskampioen van Nederland. Daarnaast heeft Ajax een doorverkooppercentage van 7,5% bedongen. Hierdoor kunnen de Amsterdammers in de toekomst profiteren van een mogelijke overstap van Gravenberch. De twintigjarige Oranje-international tekende zaterdag voor vijf seizoenen en gaat naar verluidt bijna tien miljoen euro bruto per jaar verdienen in Duitsland.

Gravenberch is erg blij met zijn overstap naar Der Rekordmeister. "Toen Bayern me vroeg, hoefde ik niet lang na te denken. Bayern is één van de grootste clubs die er is: spelers van over de hele wereld willen voor deze club spelen. Ik kom naar München om veel titels te winnen, en Bayern is dat ook gewend. Alles is mogelijk bij deze club, ook de overwinning in de Champions League", aldus de Amsterdammer.

Gravenberch werd drie keer landskampioen met Ajax: in 2019, 2021 en 2022. Daarnaast won hij in 2019 ook de beker en de Johan Cruijff Schaal. In 2021 legde de twintigjarige met de Amsterdammers voor de tweede keer in zijn nog jonge carrière beslag op de KNVB Beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!