Nieuws

Willem II heeft zijn eerste versterking binnen sinds de degradatie naar de KKD

Willem II heeft zijn eerste versterking binnen sinds de degradatie naar de KKD

13-06-2022 14:57

Erik Schouten verlaat SC Cambuur voor Willem II. De verdediger van club uit Friesland is transfervrij, en gaat zijn geluk beproeven in Tilburg.

Schouten is de eerste aanwinst van Willem II sinds de club naar de Keuken Kampioen Divisie degradeerde. De centrale verdediger, die sinds 2019 onder contract stond in Leeuwarden, tekent voor drie jaar in Tilburg. Vorig seizoen kwam hij tot 29 optredens in de Eredivisie, maar beide partijen werden het niet eens over een contractverlening.

"Willem II is een grote club en heeft een Eredivisie-waardige uitstraling", reageert Schouten op de website van de Tricolores. Hij neemt de nodige ervaring mee. "De Eerste Divisie is een onvoorspelbare competitie. De entourage is anders. Je voetbalt in kleinere stadions met over het algemeen minder supporters en in plaats van in de Arena speel je op De Toekomst. Daar moeten we niet van opkijken, als we met z'n allen de schouders eronder zetten en opereren als team, ben ik ervan overtuigd dat er mooie dingen kunnen ontstaan."

Teun Jacobs, technisch manager van Willem II, is blij met de komst van Schouten. "Erik is een echte leider met ruime ervaring in verschillende competities. Hij kent de klappen van de zweep als het gaat om de promotiestrijd. We zijn verheugd dat, ondanks de interesse van meerdere clubs, Erik voor Willem II kiest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!