Nieuws

'De Ligt begint in de basis, Van Gaal zegt niks over Cillessen, BMI en Til'

'De Ligt begint in de basis, Van Gaal zegt niks over Cillessen, BMI en Til'

13-06-2022 14:14 Laatste update: 14:22

Louis van Gaal en Matthijs de Ligt hebben tijdens de persconferentie van maandag verklapt dat laatstgenoemde in de basis mag beginnen. De verdediger is zelfs aanvoerder tegen Wales. 

De Ligt verklapte zelfs dat hij op de middelste positie van de driemansverdediging wordt geposteerd. "Dat moet je niet zeggen", lachte Van Gaal die hem voorzag van een flinke schouderklop. De verdediger van Juventus deed ook mee in de heenwedstrijd tegen Wales, toen stond hij tegen zijn been in aan de linkerkant. Hij mag nu dus voor zijn kans gaan in het centrum. "Voor mij is het geen onbekende positie. Ik ben blij dat ik deze positie kan vervullen", aldus De Ligt. 

Verder gaf Van Gaal aan dat Jasper Cilissen kan keepen, maar niet dat hij daadwerkelijk onder de lat staat. Ook over Bruno Martins Indi en Guus Til wilde hij niks prijsgeven. De keuzeheer houdt zijn kaken stijf op elkaar over de rest van de basisopstelling. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!