Transfernieuws

Gepresenteerd en wel: Haaland voegt zich bij sterrenensemble van Manchester City

Gepresenteerd en wel: Haaland voegt zich bij sterrenensemble van Manchester City

13-06-2022 11:04 Laatste update: 11:29
4

Erling Braut Haaland is officieel speler van Manchester City. De Engelse grootmacht presenteerde de Noorse topspits maandag via de clubkanalen.

Haaland tekende een contract van vijf jaar tot medio 2027 en komt over van Borussia Dortmund. "Dit is een geweldige dag voor mij en mijn familie", liet de Noors international weten aan de clubsite. "Ik heb de club altijd gevolgd en hield ervan om dat te doen in de afgelopen jaren. De speelstijl is geweldig, het is enerverend en ze creëren veel kansen. Dat is perfect voor een speler zoals ik."

De Noor kijkt uit naar de samenwerking met zijn toekomstig medespelers en manager. “Er zijn zo ontzettend veel spelers van wereldklasse in dit team en Pep (Guardiola, red.) is een van de beste managers ooit. Ik geloof er heilig in dat ik op de juiste plek ben om mijn dromen waar te maken.”

Ook Director of Football Txiki Begiristain is in zijn nopjes met de komst van Haaland. "We volgen Erling nu al een aantal jaar, dus we zijn blij dat we hem naar Manchester City hebben kunnen halen."

Haaland scoorde in totaal 86 keer in 89 duels voor Dortmund en won de DFB Pokal en de Bundesliga Speler van de Maand-titel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!