Nieuws

Gravenberch kreeg 'vorstelijke' Ajax-aanbieding: Dan had ik zeker bijgetekend

Gravenberch kreeg 'vorstelijke' Ajax-aanbieding: "Dan had ik zeker bijgetekend"

13-06-2022 07:34 Laatste update: 08:08
1

Ryan Gravenberch laat Ajax achter met een goed gevoel voor Bayern München, vertelt hij in een afscheidsinterviews aan De Telegraaf. De middenvelder doet een boekje open over zijn overstap. Gravenberch wist in oktober al dat hij naar Der Rekordmeister wilde verkassen.

"Mijn keuze was eigenlijk best snel gemaakt", begint Gravenberch. "In oktober heb ik de trainer Julian Nagelsmann, sportvoorzitter Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe in een hotel op Schiphol ontmoet. Het plan dat ze me schetsten, klopte gewoon." Het valt niet aan Ajax te wijten dat de transfer heeft plaatsgevonden. "Uiteindelijk heeft Ajax me een vorstelijke aanbieding gedaan. En als Bayern niet zo'n goede indruk had gemaakt, had ik zeker bijgetekend."

"Of ik klaar voor de Bundesliga ben, is een lastige vraag. Maar ik heb dat gevoel zeer zeker", vervolgt de tienvoudig international. "Bij Ajax heb ik vier jaar in het eerste mogen uitkomen, heb ik meer dan honderd wedstrijden gespeeld, drie landstitels en twee bekers gewonnen en zijn we tot de knock-outfase van de Champions League doorgedrongen. Ik verlaat Ajax trots en ga de club missen."

Een transfervrij vertrek bij Ajax stond niet in het woordenboek van Gravenberch. De twintigjarige middenvelder tekent tot en met 2027, en gaat elk jaar tien miljoen euro bruto verdienen bij Bayern. Ajax beurt 24,5 miljoen euro voor Gravenbech."Ik vind het logisch dat Ajax iets aan me verdient, omdat de club altijd goed voor me is geweest. We gaan als goede vrienden uit elkaar. Mijn liefde voor de club zal altijd blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!