Spanje wint gemakkelijk van Tsjechië, Zwitserland neemt revanche op Portugal

12-06-2022 22:40 Laatste update: 22:43

Ook op zondagavond werder er weer de nodige wedstrijden gespeeld in de Nations League. Met name poule A2 springt in het oog, met de wedstrijden Spanje - Tsjechië en Zwitserland - Portugal. Na een kwakkelend begin kwam Spanje niet in de problemen tegen Tsjechië, en won het met 2-0. Zwitserland had nog een appeltje te schillen met Portugal, en deed dit ook door met 1-0 te winnen.

Spanje – Tsjechië: 2-0

Het was Tsjechië dat fel van zich afbeet in de eerste fase van de wedstrijd. Doelman Unai Simon werd een aantal keer aan het werk gezet, maar hoefde niet te vissen. Toch was het Spanje dat op voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Marco Asensio wist Carlos Soler van dichtbij binnen te werken. Een aantal minuten later leek het erop dat de bal op de stip ging voor La Selección. Cüneyt Çakır, scheidsrechter van dien, zag er niks in en liet doorspelen. Beide ploegen gingen met een tussenstand van 1-0 rusten.

In de tweede helft was het Spanje dat aandrong om de score te verdubbelen. Dat gebeurde ook, enigszins laat wel. De ingevallen Gaví voorzag de ploeg van Luis Enrique van nieuwe energie, en stond aan de basis van de 2-0 van Pablo Sarabia, die een lage voorzet van Ferran Torres binnen werkte. De Tsjechen, waar Twente-spelers Vaclav Cerny en Michal Sadilek in de basis mochten beginnen, deden niets meer terug.

Zwitserland – Portugal: 1-0

Een week eerder verloor Zwitserland nog van Portugal met 4-0, en dus was er genoeg reden voor de thuisploeg om revanche te nemen. Dat werd al duidelijk in de openingsfase van het duel, waarin naueweljks tijd was om met de ogen te knipperen. Na één minuut kwamen de Zwitsers al op voorsprong door een rake kopbal van Haris Seferovic. De Portugezen hadden kunnen weten dat koppen één van zijn specialiteiten is, aangezien hij onder contract staat bij Benfica.

Al snel werd duidelijk dat Portugal met een snel antwoord wilde komen, en even leek het erop dat dat ook ging gebeuren. Leao haalde de trekker succesvol over en leek daarmee zijn eerste interlanddoelpunt te maken, maar buitenspel gooide roet in het eten. De Zwitsers kregen een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Xherdan Shaqiri, maar de tussenstand van 1-0 bleef tot de rust op het scorebord.

In de tweede helft was het Portugal dat aandrong op de gelijkmaker. De ploeg van Fernando Santos was er een aantal keer dichtbij, maar de pogingen van Diogo Jota, Goncalo Guedes, Joao Cancelo en Pepe wisten de uitblinkende Jonas Omlin - de doelman van de Zwitsers - niet te verschalken. Door de winst van Zwitserland is het Spanje dat eerste staat in de groep, gevolgd door Portugal, Tsjechië en Zwitserland.