Breaking news

Chiellini vindt een nieuwe uitdaging in de MLS en tekent bij Los Angeles FC

Chiellini vindt een nieuwe uitdaging in de MLS en tekent bij Los Angeles FC

12-06-2022 22:08 Laatste update: 22:17

Giorgio Chiellini gaat zijn loopbaan voortzetten in de MLS. De Italiaanse vedette van Juventus tekent een contract bij Los Angeles FC, weet transferexpert Fabrizio Romano te melden met een 'here we go'. 

Dat Chiellini naar de MLS transfereert, komt niet uit de lucht vallen. De 37-jarige verdediger gaf eerder al aan dat hij 'zin had in een nieuwe ervaring, ook op persoonlijk vlak'. Die uitdaging gaat hij aan bij Los Angeles FC, waar hij ploeggenoot wordt van onder andere Carlos Vela

Chiellini zwaaide de afgelopen week ook af als international van Italië, in de Finalissima tegen Argentinië. Dat afscheid viel een beetje in het water. d'Azzuri werd met 0-3 van de mat getikt. Daarnaast werd de verdediger er in de rust al af gehaald, waardoor een publiekswissel hem door de neus werd geboord. Die publiekswissel kreeg hij eerder wel bij Juventus. In zijn laatste wedstrijd werd hij na zeventien minuten onder luid applaus naar de kant gehaald. Die zeventien minuten staan symbool voor de zeventien jaar trouwe dienst. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!