FC Groningen kent zorgeloze avond tegen Helmond Sport en zit in de koker

27-10-2021 22:47

FC Groningen is er in navolging van de andere Eredivisie-clubs die vanavond in actie kwamen in geslaagd om de tweede ronde van de KNVB Beker te bereiken. In eigen huis werd er afgerekend met Helmond Sport: 4-0.

Van begin tot eind was er maar één ploeg die de dienst uitmaakte in de Euroborg en dat was de thuisploeg. Spits Romano Postema kroonde zichzelf tot man van de wedstrijd, door de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening te nemen. Na negentien minuten maakte hij zijn eerste van de avond, na een prachtige actie van Delaho Irandust.

De Zweed tekende nog geen twee minuten later voor de 2-0, op aangeven van diezelfde Postema. Vlak voor rust zorgde de negentienjarige aanvalsleider dat de wedstrijd in het slot zat, door zijn tweede van de avond te maken. Danny Buijs wist dat de zege binnen was en voerde in de rust een driedubbele wissel uit. De 4-0 van Jorgen Strand Larsen na een afgemeten voorzet van Damil Dankerlui was het hoogtepunt uit de tweede helft. Helmond Sport-goalie Mike Havekotte zorgde voor het andere hoogtepunt, door de FC Groningen-aanhang vakkundig in de maling te nemen.