Transfernieuws

'Feyenoord speelt in op naderend Malacia-vertrek en meldt zich bij Chelsea'

'Feyenoord speelt in op naderend Malacia-vertrek en meldt zich bij Chelsea'

12-06-2022 15:33 Laatste update: 15:39

Feyenoord aast op Chelsea-talent Ian Maatsen. De twintigjarige linksback speelt momenteel voor de U23 van de Londenaren en moet op huurbasis naar Rotterdam komen.

Het doorgaans goed ingevoerde 1908nl meldt dat Feyenoord al langer geïnteresseerd is in de Nederlander. De linksback moet in eerste instantie worden gehuurd van de Londense grootmacht, maar Feyenoord wil in dat contract een optie tot koop opnemen. Afgelopen seizoen werd Maatsen verhuurd aan Coventry City, dat uitkomt in de Championship. De verdediger kwam in totaal tot 39 duels voor die club.

Maatsen is bij Feyenoord in beeld om Tyrell Malacia op te volgen. De huidige linksback van de Rotterdammers lijkt op weg naar het Olympique Lyon van Peter Bosz. De Stadionclub wil rond de twintig miljoen euro vangen voor de jeugdexponent en verwees het eerste Lyon-bod van tien miljoen euro daarom naar de prullenbak.

Maatsen speelde jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2013 de overstap naar Sparta Rotterdam. Daarna belandde de vijfvoudig Jong Oranje-international bij PSV en in 2018 vertrok hij naar Chelsea.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!