Transfernieuws

'Barça houdt rekening met Frenkie-vertrek: City-middenvelder gedroomde opvolger'

'Barça houdt rekening met Frenkie-vertrek: City-middenvelder gedroomde opvolger'

12-06-2022 14:28 Laatste update: 14:49

Frenkie de Jong lijkt op weg naar de uitgang bij FC Barcelona. De Catalanen hebben inmiddels een schaduwlijst met mogelijke opvolgers en Manchester City-middenvelder Bernardo Silva prijkt bovenaan die lijst.

Het Spaanse Mundo Deportivo meldt dat de vertegenwoordigers van Barcelona afgelopen woensdag met Silva-zaakwaarnemer Jorge Mendes om de tafel hebben gezeten om te kijken naar de stand van zaken. De Portugees international heeft nog een contract tot medio 2025 bij de kampioen van de Premier League. The Citizens kunnen daardoor een flink geldbedrag voor hem vragen en mikken op negentig miljoen euro.

Barça verkeert momenteel nog steeds in financieel zwaar weer en zou niet meer dan zeventig miljoen euro willen betalen voor de 27-jarige middenvelder. Xavi ziet Silva in ieder geval graag komen. De Spaanse trainer droomt van een middenveld met Pedri en Silva in de as.

Silva maakte in 2017 de overstap van AS Monaco naar Man City. Sindsdien speelde hij 251 duels voor de Engelse grootmacht. Silva scoorde daarin 48 keer en gaf 51 keer een assist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!