Transfernieuws

'Piepjong toptalent (13) PSV maakt voor recordbedrag overstap naar Feyenoord'

'Piepjong toptalent (13) PSV maakt voor recordbedrag overstap naar Feyenoord'

12-06-2022 14:12

Feyenoord heeft in de vijver van PSV gevist. De Eindhovenaren verliezen het dertienjarige toptalent Mik Akkermans aan de Rotterdammers en ontvangen daar een bedrag van liefst 90.000 euro voor, meldt VoetbalPrimeur.

Vijf jaar geleden trad Akkermans toe tot de jeugdopleiding van PSV, dat hem overnam van Unitas’30. De piepjonge middenvelder begon bij PSV O11 en elk jaar ging Akkermans hogerop. Dit jaar was het talent actief voor PSV O13, waar hij ook de aanvoerdersband droeg.

PSV baalt van het vertrek van de middenvelder. De nummer twee van de Eredivisie zag veel potentie in Akkermans, maar het talent wilde zelf graag naar Feyenoord. De Conference League-finalist betaalt een bedrag van maar liefst 90.000 euro. Nog nooit werd er in Nederland zo’n hoge transfersom neergelegd voor een jongen van dertien jaar oud. De overstap is zo goed als in kannen en kruiken. Alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!