Nieuws

Emmen stunt en presenteert routinier: 'Tijd om naar Nederland terug te keren'

Emmen stunt en presenteert routinier: 'Tijd om naar Nederland terug te keren'

12-06-2022 13:37

FC Emmen heeft de komst van Maikel Kieftenbeld officieel bevestigd. Al eerder meldde RTV Drenthe dat de middenvelder op weg was naar de promovendus. De 31-jarige ervaren kracht heeft een contract voor twee seizoenen getekend op De Oude Meerdijk.

In die overeenkomst is een optie voor een derde jaargang opgenomen, laat de club via de officiële kanalen weten. In 2015 verliet Kieftenbeld FC Groningen voor een avontuur bij Birmingham City. In 2021 verhuisde hij van die club naar Millwall FC, waar zijn contract onlangs afliep. "Na zeven geweldige jaren in Engeland is voor mij de tijd gekomen om terug te keren naar Nederland", zegt de kersverse aanwinst op de clubsite.

Bij de Drenthen treft Kieftenbeld trainer Dick Lukkien. Het duo was eerder samen actief bij FC Groningen: in 2015 werd zelfs de beker gewonnen. De rechtspoot hoopt zijn bijdrage te kunnen leveren. "FC Emmen is een mooie club met ambitie en ik hoop hier met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. Ik kijk ernaar uit om in een kolkend stadion De Oude Meerdijk met FC Emmen de Eredivisie in te gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!