Transfernieuws

FC Groningen rondt Fortuna-transfer af: 'Ontstaat een open concurrentiestrijd'

FC Groningen rondt Fortuna-transfer af: 'Ontstaat een open concurrentiestrijd'

12-06-2022 12:05

Michael Verrips vertrekt op huurbasis van Fortuna Sittard naar FC Groningen. Bij de onderhandelingen is een optie tot koop door de noorderlingen bedongen op de 25-jarige sluitpost.

Beide clubs hebben de transfer inmiddels bevestigd. Na de jeugdopleidingen van FC Twente Vitesse en PSV te hebben doorlopen, speelde Verrips op professioneel niveau meer dan honderd wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal namens Sparta, MVV en FC Emmen. Daarnaast was hij actief in België bij KV Mechelen en in Engeland bij Sheffield United. Sinds de winter kwam hij uit voor de Limburgers. Hij wist Yannick van Osch niet uit de basis te spelen en speelde slechts twee duels in het afgelopen Eredivisie-seizoen.

Tijdens de presentatie van de doelman wordt duidelijk dat hij de concurrentiestrijd met eerste keeper Peter Leeuwenburgh aan moet gaan. "Voor ons in deze situatie de ideale constructie", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus via het clubkanaal. "We kunnen Michael een seizoen lang van dichtbij aan het werk zien, naast de ontwikkeling van onze andere keepers. Er zal een open concurrentiestrijd ontstaan voor de positie onder de lat. Michael is groot en heeft een goede uitstraling. Hij is wel echt een 'mannetje' denk ik."

Bekijk hier het interview van Verrips met zijn nieuwe werkgever.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!