Transfernieuws

'Arsenal miljoenen rijker na transfer van Frans international naar Marseille'

'Arsenal miljoenen rijker na transfer van Frans international naar Marseille'

12-06-2022 11:40

Arsenal verkoopt Mattéo Guendouzi aan Olympique Marseille, meldt Fabrizio Romano. Het afgelopen seizoen kwam de Fransman op huurbasis al uit voor de club uit zijn vaderland. Waar de toekomst van Lucas Torreira ligt is nog niet duidelijk.

De transfergoeroe weet dat L'OM de optie in het huurcontract heeft gelicht. Daardoor toucheren The Gunners elf miljoen euro voor de speler die in 2018 nog voor acht miljoen euro bij FC Lorient werd opgepikt. Het afgelopen seizoen kwam Guendouzi over alle competities gemeten tot liefst 55 officiële optredens en was daarmee een vaste waarde in de ploeg van Jorge Sampaoli.

Manager Mikel Arteta stelde evenmin prijs op de aanwezigheid van Torreira in de voorbije jaargang. De 26-jarige Uruguayaan was het afgelopen seizoen basisspeler bij het Italiaanse Fiorentina. Voor hem werd in 2018 een kleine dertig miljoen euro aan Sampdoria betaald. In het Emirates Stadium wist Torreira nooit echt te overtuigen. Romano schrijft dat nog niet is beslist waar zijn toekomst ligt. De kleine middenvelder loopt medio 2023 uit zijn contract.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll